BUSCAR FEINA A L'ESTIU.

 

T’has plantejat treballar a l’estiu però, no saps per on començar?

El procés per buscar una feina a l’estiu no és diferent a quan busques durant la resta de l’any. La diferència (o actualment potser ja no) és que són feines temporals i que pels qui estudien són una manera per començar a inserir-se en el món laboral, adquirir competències laborals i conèixer un entorn laboral. Malgrat que la mecànica és la mateixa, sí que hi ha alguns elements a tenir en compte. Comentem-los:

1- La temporada d’estiu acostuma a iniciar-se a partir de juny i s’allarga, com a molt, fins setembre. Per tant, cal que et comencis a posar les piles cap a la primavera. Si busques feina a l’estranger unes quantes setmanes abans. Hauries de:

  • Conèixer el mercat de treball i els perfils més demandats.
  • Buscar ofertes o oferir-te per treballar en ocupacions que encaixin amb el teu perfil. Si és necessari hauràs de realitzar algun tipus de formació prèvia.
  • Començar a buscar empreses per si publiquen ofertes de feina per la temporada ja sigui mitjançant les seves webs, xarxes socials, portals de feina o anuncis en els propis locals.
  • Preparar l’autocandidatura amb la carta de presentació i el CV per presentar-la a les empreses. Això vol dir que, igualment, has d'investigar i buscar empreses.
  • Donar veus dient que busques una feina per a la temporada d'estiu.

2- Perfils més demandats i/o sectors empresarials que acostumen a buscar personal de reforç:

  • Lleure = Monitors/es o Premonitors/es per als Casals d’estiu (cal estar pendent de les convocatòries que publiquen en el nostre ajuntament o poblacions pròximes), colònies (podem mirar empreses que n’organitzen perquè acostumen a tenir una borsa de treball), casals que busquen monitors/es amb idiomes (en aquest cas, ens demanaran com a requisit nivell alt de coneixement d’un idioma) i monitors/es esportius per campus d’aquesta índole. Si busquem aquest perfil professional, cal tenir en compte que ens demanaran el títol de monitor de lleure per tant, hem de ser previsors i realitzar el curs abans que es comencin a publicar les ofertes de feina. Perquè a més, aquest títol ja no només ens servirà per l’estiu, sinó també per d’altres èpoques de l’any (casals de Nadal, de caps de setmana…) que són perfectes per combinar amb els estudis.
  • Socorrisme: Cada any es publiquen moltíssimes ofertes que demanen socorristes ja sigui per a piscines com per a platges. Un dels requisits indispensables és tenir el títol en salvament i socorrisme. I si, a més, ens formem amb primers auxilis i DEA (servei integral de cardioprotecció), els mèrits per aconseguir la feina aumenten. Els socorristes són necessaris ja no només a les platges, sinó també a les piscines de càmpings, resorts, hotels, públiques, casals esportius, parc aquàtics… Per tant, hi ha molta teca per buscar ofertes, empreses i presentar autocandidatures.
  • Hostaleria / Turisme. Des d’ajudants de cambrers, cambrers, recepcionistes, animadors, ajudants de cuina, hostesses, netejadors… I pel que fa a empreses, imagina: hotels, restaurants, bars, càmpings, locals de nit, discoteques, creuers, geladeries… Si s'ha d'atendre al client i és una zona turística serà gairebé indispensable tenir un alt nivell d’idiomes.
  • Comerç / Turisme. Ajudants o auxiliars de dependent, dependent, atenció al client, reposador de producte, mosso magatzem… Comerços de roba, souvenirs... per tant, de costa, i de nou, la importància dels idiomes.
  • Festivals o esdeveniments culturals, esportius... És un sector que també hi ha demanda però potser més de voluntaris. Malgrat això, no els podem perdre de vista. Busca els festivals que s'organitzen arreu de l'estat, Europa..., troba les seves webs i segueix-los a través de les xarxes socials i estigues alerta per si demanen personal.
  • Oficines de Turisme. Aquelles localitats que reben la visita de molts turistes, acostumen a reforçar les oficines d'atenció. Auxiliars de turisme, tècnics/ques de turisme, informadors... La majoria dels processos de selecció es realitzen mitjançant convocatòries públiques per tant, no deixis de mirar la web del teu ajuntament, dels ajuntaments de poblacions pròximes, consell comarcal o el servei d'ocupació del teu municipi. En aquest sector, també s'hi afegiria aquells equipaments culturals relacionats amb el turisme, així com els museus.

3- Encara que siguin feines temporals, recorda que cal que et facin contracte.

 

Hauràs comprovat que els passos a seguir per trobar feina són els mateixos que quan es busca feina la resta de l'any. Cal complir els requisits. El fet que siguin feines temporals d'estiu no implica que les empreses no es regeixin per uns requisits concrets. 

Si encaixes en algun dels perfils, perfecte. Però si ara creus que et falta alguns dels requisits per encaixar-hi i que per tant, no ets a temps de cara a aquesta temporada (tot i que jo no tiraria la tovallola) sigues previsor o previsora i ara que tens la informació, prepara't de cara a l'any que ve. El mercat de treball no acostuma a canviar gaire d'un any a un altre. T'agradaria treballar com socorrista però no tens cap titulació? Doncs tens un any per endavant per preparar-te, formar-te i estar a punt per la temporada que ve. Què et sembla?

 

 

 

 

 

Afegeix el teu comentari!

Data 2024-07-14

Per Arnau Cols

Assumpte Monitor d'esports

Respon

Busco feina de monitor d'esports.
Començaré ingeniería de disseny industrial i tenía feina per aquest estiu i ahir em van informar que degut que han baixat les inscripcions de nens al casal han restringit el meu contacte
Que puc Fer ara?
Arnau (640939033)
arnaucols.ab@gmail.com

Data 2024-05-07

Per Adriana

Assumpte Lleure

Respon

Estem buscant feina per a premonotores de lleure

Data 2024-05-21

Per Jana

Assumpte Re:Lleure

Respon

A on? Quan? Horari?