"La feina que mai es comença és aquella que triga més en acabar-se." J.R.R. Tolkien.
BUSCAR FEINA
Primer de tot, cal tenir present que BUSCAR UNA FEINA ÉS UNA FEINA. Què vull dir amb això? Doncs que és necessari tenir una rutina diària de recerca. Si quan treballem tenim un horari laboral, és aconsellable que, quan estiguem buscant feina, establim també un horari. I si pot ser fix, millor.
Normalment les ofertes de treball, si em centro en les que es pengen a internet, es publiquen durant el matí. Per tant, si podem escollir és millor posar-nos-hi durant la franja matinal. Evidentment si compaginem la recerca de feina amb els estudis hem d’adaptar-nos a l’horari disponible. I no només utilitzem aquest horari per buscar les ofertes de treball sinó també per tot allò que engloba la recerca de feina.
Imaginem una persona que busca feina i estudia durant la tarda però té el matí lliure. Es marca un horari de dilluns a divendres de 10h a 13h. Durant aquestes 3 hores, mira les ofertes d'internet, s'apunta a les que considera més adequades al seu perfil professional, prepara les cartes de presentació junt amb el currículums que vol presentar a certes empreses, busca informació de les empreses que podrien interessar-li. Evidentment és molta feina per a 3 hores però que et sembla si el dilluns, un cop ha mirat les ofertes per internet prepara cartes i cv's per entregar durant la setmana? Dimarts es dedica a continuar mirant les ofertes i a entregar algun cv i dimecres per exemple, busca empreses, informació... I així cada dia se'l pot organitzar a la seva manera.
Què aconseguirem si ho fem així? Que ens ho prenguem més seriosament, que ens centrem en la tasca en qüestió i que ens acostumem a una rutina. Si ens hi hem de posar, posem-nos-hi però intentant fer-ho de la millor manera possible. Elements interessants de cara a altres aspectes de la vida com la mateixa feina, estudiar...
Si el teu horari és impossible, no t'atabalis. Segur que trobaràs la manera perquè la teva recerca de feina esdevingui una rutina malgrat tot.
REGISTRE-AGENDA
És important tenir una agenda o llibreta o utilitzar el mòbil o un document tipus excel per anotar tot allò que vagis fent en quant a la recerca de feina: a quines ofertes de feina t'has apuntat, a quines empreses has portat el cv, les claus d'accès als portals de feina... D'aquesta manera, tindràs la informació per si et sorgeix algun dubte.
A la secció de la Carta de Presentació trobaràs més contingut respecte a aquest tema.
Un cop tenim clar tot plegat, és moment de seguir els passos per aconseguir que la nostra recerca doni fruits. Aprofito per tant, per esquematitzar aquests passos i que, com hauràs comprovat, venen explicats en els diversos apartats que he creat per JoveJobs:
AUTOCONEIXEMENT REDACCIÓ CV CARTA DE PRESENTACIÓ ON TROBAR LES OFERTES L'ENTREVISTA |
Afegeix el teu comentari
No sʼha trobat comentaris.