XARXES SOCIALS i/o PROFESSIONALS.
Podem trobar 2 tipus de xarxes socials:
a) Les xarxes professionals (verticals): seria aconsellable estar-hi presents només en aquelles que cumpleixin les vostres necessitats professionals per trobar feina o per establir-hi contactes laborals del vostre sector, és també un canal en el que podem trobar-hi ofertes de feina que les mateixes empreses o agències de col·locació publiquen. Serien: Linkedin, Xing o Gonaway per exemple.
b) Les xarxes socials (generalistes) són un recurs molt utilitzat no només per trobar ofertes de treball en sí, sinó també per informar-nos de les activitats que realitzen els PIJ, fundacions, administracions públiques... entorn el mercat de treball i la recerca de feina en general. Facebook, Twitter, Pinturest, Instagram... Aquestes dues últimes serien perfectes en el cas que el nostre objectiu estigués centrat en el sector de la fotografia, disseny...
Per tant, si l'ús de la xarxa social respon només a l'objectiu de trobar feina o realitzar pràctiques és important que ens mantinguem fidels a aquest objectiu i que, per tant, ens centrem en ell. Això vol dir que serà interessant que la nostra presència a les xarxes (ja siguin les professionals com a les generalistes) es mogui pel nostre sector professional i que busquem el seguiment d'aquelles empreses i professionals que ens interessen. Així també, seria aconsellable investigar i seguir les empreses que tenen presència a les xarxes, especialment en les generalistes, a partir del departament de recursos humans ja que és molt possible que publiquin ofertes i vacants que ens podrien interessar. Per exemple: @nomempresa_rrhh o @nomempresa_jobs, en el cas de twitter.
Si busquem ofertes de treball concretes, no només hauríem de seguir les empreses a través de facebook o twitter, sinó també a ett's, portals de feina, borses de treball públiques i privades...Cal fixar-nos en els hastags: #feina #ofertadefeina #beca #beques #trabajo #jobs #administratiu #monitor... és a dir #+perfil que busquem.
Cal que ens mantinguem actius i ens deixem veure. Com podem fer-ho? Publicant enllaços amb articles que puguin interessar, aportar la nostra opinió sobre algun tema que iniciem o que algú ho hagi fet...
ATENCIÓ: És molt important tenir present que cal ser a les xarxes com a valor afegit i per tant, per sumar, mai hi hem de ser per ser-hi sinó perquè hi volem ser.
---------------------------------------------------------------------------------
Com exercici... no és difícil esbrinar quin us aconsello... doncs sí, xafardejar, investigar... el món de les xarxes i buscar quines són les millors xarxes que s'adapten al nostre perfil.
----------------------------------------------------------------------------------
Si has arribat fins aquí seguint el fil dels continguts de jovejobs, podríem dir que ja has arribat al final del recorregut. Com a conclusió però, en farem un breu repàs:
- Conèixer el nostre perfil (competències personals i ocupacionals) i les ocupacions existents al mercat laboral.
- Redactar un currículum o combinar diversos tipus de currículum (en funció dels canals usats) amb personalitat pròpia i que cridi favorablement l'atenció.
- Saber dirigir-nos a l'empresa mitjançant una carta de presentació coherent, ben redactada i concisa.
- Preparar-nos per l'entrevista de selecció.
- Buscar i conèixer els canals per trobar les ofertes de treball
- Utilitzar les xarxes socials i fer-ne un bon ús, perquè no siguem invisibles... a la xarxa.
Afegeix el teu comentari
No sʼha trobat comentaris.